Tuesday, October 25, 2011

Good Girl Aleeya! Jom Solat ;-)

video

Hi,

Good girl Aleeya!Semoga dipermudahkan segala urusan anak mama dunia dan akhirat :-)

Monday, October 24, 2011

Cucur Udang Kuah Kacang

Hi,

Cucur udang kuah kacang, menu minum petang kami semalam. Sengalkan , baru nak upload and update malam ni. Takpelah janji update jugak,sebab kesian Aina dah posing with kuah kacang tu.




Resepi Kuah Kacang

  • 300 gm kacang ( salai n kisar --- > jangan halus sangat dan jangan kasar sangat)
  • 20 helai cili kering (agak2 kalau tak nak pedas sikit jerlah,nak pedas kasi extra....kisar)
  • 3 ulas bawang putih, 2 inci halia, 4 ulas bawang putih, sebatang serai ,2 inci belacan bakar (kisar)
  • 1/2 ketul gula melaka
  • 3 sudu gula pasir
  • sebatang serai
  • sedikit garam
CARA MASAK
  1. Tumis bawang,halia,belacan dan serai yang dikisar.
  2. Masuk cili kisar dan serai sebatang.
  3. Masuk kacang kisar dan air sikit demi sikit.(jgn masuk semua nanti kembang , so masuk sikit2 erk,top up dgn air)
  4. Masukkan serai yang dititik.
  5. Masukkan gula melaka, gula pasir dan garam.
  6. Taraaaaa,siappppp!

Monday, October 17, 2011

Stupid People yang tidak berperikemanusian

Hi,

Nota untuk Aina dan Aleeya.

Mama touching sangat malam ni,sudahlah feel silence alone kat rumah without abah yang dah balik KL dan without Aina dan Aleeya kat rumah atuk tu...dikejutkan dengan berita yang begitu menyayatkan hati.Menitis air mata bila menaip kata-kata dan melihat sendiri kejadian yang menimpa rakan sebaya yang lebih kurang umurnya dengan Aleeya  dilanggar van dan tidak dipedulikan oleh orang-orang yang lalu lalang.Stupid people yang tidak berperikemanusia.

Aina & Aleeya,

Sebenarnya mama tak sanggup nak tengok video ni,tapi mama nak kongsi untuk semua yang kat luar sana,please janganlah perkara sebegini berlaku kepada kanak-kanak lagi .... prihatin lah pada mereka yang memerlukan perhatian dan pertolongan daripada kita.

Aina & Aleeya,

Please sabar ye anak-anak mama,this coming Friday mama datang  dan kita balik rumah ye.Mama rindu sangat kat Aina & Aleeya.....




P/S : Mood : Packing bags & leaving home again ---> Empress Hotel ,Sepang(Bengkel Gubal Soalan Peperiksaan Akhir)

Monday Blues

Hi,

Moga-moga hari ni dapat siapkan semua kerja yang terbengkalai. Belum sampai office dah dok terbayang banyak benda yang perlu diselesaikan sebelum outstation lagi esok selama 4 hari. Nasib baik kelas amali ada yang gantikan,tapi kena juga ambil tahu.....takkan nak let go je kat orang kerja kita kan. Mr Hubby sesudah subuh dah terbang balik ke KL,rutin dia setiap minggu. Bilalah kami dah kembali seperti keadaan normal macam dulu...tak suka22222 bila PJJ ni.....:-(

Mood : miss them so much Aina and Aleeya.......


Sunday, October 16, 2011

Bila Kanak-kanak ribena di kampung....

Hi,

This is driving me crazy! Yeah....rasa macam hambar je buka pintu rumah bila kanak-kanak ribena takde.Huh! padahal baru beberapa jam je, balik jenguk depa kat kampung. Hati mama ni,dah start tak keruan! See the clothes , terbayang depa...see the toys .....terbayang depa...even see the bed pun terbayang depa. Nasib baik ada Skype..... kan... :-P

Aina & Aleeya,
Sian mama tau, bila abah dah balik KL esok...tinggallah mama alone .... huhuhuhu..cepatlah habis bengkel.Padahal pi pun belum bengkel tu,yang start on Tuesday till Friday...mama dah meroyan!Waaaaaa....awatlah berturut2 kena outstation ni.....tak sanggup tinggalkan depa lama2 kat kampung tu :-(.

Aina & Aleeya,
Nak tau apa mama buat tadi bila korang takde, dok mendownload berpuluh-puluh lagu yang memang confirm mama tak dapat buat time korang ada. Kesian suara mama ni......takdelah nak terjerit-jeritkan korang......kesian mama..takde orang nak merajuk dengan mama .......:-(

Cepatlah,next Friday datang......


Saturday, October 15, 2011

I'm gonna miss you again!

Hi,

Lega! Bila dapat tatap face to face kanak-kanak ribena setelah ditinggalkan 4 hari kat kampung ni. Follow field trip pun hati gundah gulana,kerana saya memang jarang tinggalkan depa lama-lama,kecuali terpaksa.Ikutkan hati memang malas nak join field trip tu,tapi apakan daya dah tugas kan.

Ingatkan seminggu je outstation,sekali bos bagi memo,sambung lagi next week ke Sepang untuk gubal soalan final exam..huhuhuhu...lagi seminggulah berjauhan dengan kanak-kanak ribena ni. Adus,hate this situation ok...bila berjauhan dengan anak,saya mudah touching.

Demi tugas,gagah kan juga kan....nasib baik kanak-kanak ribena ni..mudah dikawal bila mama dia ni tiada depan mata. Kanak-kanak kan bila tiada kita depan mata, pandai pulak berdikari.





Wednesday, October 12, 2011

Penang Field Trip

Hi,

Saya berada di Penang sekarang, field trip with students. Bila bawa student ni, yang dah besar panjang tua bangka,memang migrain kepala nak ikutkan demand dari dorang ni :P,grrrrr!

Monday, October 10, 2011

Should I Delete My Blog?

Hi ,

Need support on how to update my blog at least once a week.Reason didnt update ? Crazy busy or crazy lazy? Huh! Padahal memang dasar pemalas.Tapi sayang nak kuburkan je blog ni..since 2007 sampai sekarang dapat juga blog ni bernyawa.

Rui Cruz asks:


I’m done updating some blogs because I’m not motivated anymore. And I can’t find why, I just don’t want to. Any idea or tip on how to get motivated for something we really do for MONEY? Just “money” isn’t motivating enough.

Money is not my goal. Tujuan utama,masa starting of this blog dulu,just to share my 1st doter stories.....my family activities / any issues yang saya rasa nak mengarut. Tapi sekarang, mood tu semakin pudar,padahal setiap hari tu rasa banyak sangat benda yg nak share.