Wednesday, August 10, 2011

Entry Pertama di Bulan Ramadhan

Alhamdulilah,dah 10 hari umat islam berpuasa.Syukur,kita masih dapat menunaikannya. Erm.....dan ini adalah entry pertama saya dalam bulan Ramadhan.Bukan malas nak update,cuma tak berkesempatan jew (tak nak mengaku malas tu :-P )

Tahun ni masuk tahun ke-2 berbuka sorang-sorang ditemani kanak2 ribena.Kata PJJ kan,so Jummat,Sabtu,Ahad jew dapat berbuka bersama.So,semangat nak berbuka tu taklah membara sangat. Tapi dalam tak membara tu,apabila kerja dalam bidang hospitality,nak tak nak terpaksa jugak mengadap makanan setiap hari.Lagi-lagi bila student buat jualan petang-petang,tak belikan kesian..fuh! memang menduga iman betul!


Tengok dengan berbakul-bakul depa duk terjah office.Mana tak tergugat nafsu.So hari ni menu dessert saya,kuih tako,choc moist cake,apam lady bird,kuih badak berendam.(kuang kuang tak payah terjah pasar ramadhan pun dah melayang RM...) .


P/S : Alhamdulilah,di atas pemberian bonus setengah bulan kepada kakitangan awam.Kalau nak bagi lagi pun tak kisah :-) .Semoga pemberiaan ni,dapat menambah semngat kami terutama dalam bidang pendidikan,untuk terus membantu anak-anak berjaya dalam kehidupan mereka kelak.

3 comments:

ariana's said...

Salam ramadhan dan tahniah sebab dapat bonus..bolehlah berbelanja utk raya ye..:)

Nur said...

salam roha!lamanya x dgr citer kan...selamat berpuasa!

nak bonus gakkk....huwaaaaa!

mariaariffbaby.com said...

Salam ramadhan dear.

Alhamdulilah kan dapat bonus tuh even setengah gaji..better than nothing :D