Before cook
After Cook
To Serve..
1) 300gm Makaroni
2) 200gm Daging Cincang
3)3 biji telur (pukul hingga kembang)
3) Rempah Kari (sesuka rasa)
4) 2 labu bawang besar
4) 2 labu bawang besar
5) 1 tin susu cair
6) Keju Parut
7) Minyak,Garam & Gula
Rebus Makaroni hingga empuk dan toskan.
Panaskan minyak dan tumis bawang + rempah kari sesuka rasa.
Masuk daging dan kacau hingga masak.
Masukkan susu,garam dan gula.
Masukkan makaroni dan kacau hingga mendidih.
Tuangkan kedalam loyang yang telah disapukan minyak.
Tuang telur dan tabur keju parut.
Bakar 180darjah selama 40/45 minit bergantung pada keadaan.
4 comments:
wah cam sedap je!! :)
:-) cubalah try..simple resepi jer ni...
iya la..
sedap nya roha!
tempting tul
k.intan,
apalagi cuba jgn x cuba...lagi2 bila mkn tabur black pepper...tapi saya rasa better layer tgh pun tabur cheese jugak.
Post a Comment