Monday, June 27, 2011

Shhhh Ular Beb!

Lampu lip lap tu,kereta bomba ler.....golap pulak gambar

Dalam pukul 8 lebih tadi,tengah syok saya dok sidai kain ,sekali tengok mcm meriah jer rumah Pak Haji kat bawah tu,pelik gak bila tengok Guard semua dok berkumpul depan rumah dia,pastu dok bising2.Hati ni pun berbunga2 lah nak tau,kata jiran prihatin kan? Sepantas kilat,saya sambar terus hp,tekan sms ke member,yg dok sebelah rumah dia.Tanya ,apa yg happening sgt kat situ.Rupanya rumah dia,diceroboh oleh Si Snake.

Uikss,dup dap dada mak bila dgr Si Snake dtg ceroboh.Tak lama lepas tu dtg lah Bomba & team,tak smpi sebulan bomba & team dtg lepas case lebah kat rumah saya hari tu.Hari ni , depa datang lagi,tapi kali ni pasal Si Snake punya angkara.Fuh! Nasib baik depa jumpa juga,Si Snake tu ..Alhamdulilah...dapat tidoq lena penghuni kuarters malam ni.

Risau juga bila persekitaran kuarters ni dikeliling pokok-pokok getah.Lagi2 bila hutan belakang tu dah diceroboh & dibuka untuk pembangunan,sure penghuni2 hutan tu,nak cari tempat baru.Risau mak tau.....udahlah laki weekend jew ada,apa2hal harap kat jiran2 ni lah yg ada.Nasib baik depa semua ok,minta tolong senang je nak membantu.Kekadang,syukur sangat bila ada jiran2 yg begitu memahami.:-)

3 comments:

ariana's said...

eiii..ular..takutnya..sib baik dapat tangkap.
beruntung bila dpt jiran tetangga yg baik dan mudah utk minta pertolongan..

Adzriel @ Liza AB said...

kak liza paling takutlah dgn ular ni. geli gelaman pun iye juga.

rohaadam said...

A's :Alhamdulilah dikelilingi org yg mudah menghulurkan bantuan.

ALB : mmg goli ..hihihi