Thursday, February 28, 2008

Susulan Kes Hilang Dalam Hutan

Aku kagum betui ngan semangat Umaisarah yang hilang masa ekspedisi Gunung Tahan . kalo akulah tak dapat dibayangkan hidup berseorang dalam hutan tu...even aku kena tinggal dalam rumah sehari tanpa orang lain aku dah rasa kosong nyer hidup.Tapi alhamdulilah selamat juga dia...dia hanya berserah pada tuhan agar setiap langkah dia mencari jalan keluar tu adalah satu petunjuk daripadaNya....syukur sangat...kan...

Bayang kan selama 19 hari dalam hutan tu dia mampu bertahan dengan minum air sungai je....kuatnya nyer fizikal dan mental dia kan..bersesuaian dengan semangat kesatria (Satria) aktiviti yang wajib semua pelajar2 baru UiTM ikuti...tapi masa batch aku dulu...kita orang the last batch sebelum satria diwajibkan kepada semua student.Disebabkan aku nie..jenis malas berkawad dulu..sanggup aku daftarkan diri dalam kelab perbahasan..kihkih...bila di ingatkan dulu aku sanggup berbahas daripada berkawad...ishhhh...
Apapun...seronok n tumpang bersyukur...atas kepulangan adik Umaisarah ke pangkuan keluarga dia..Alhamdulilah...

1 comment:

anamiraa said...

macam diamond kan?

asalnya dari arang. only by tremendous pressure boleh terbentuk berlian yang bukan sahaja cantik. tapi kuat dan hebat.

that's what pressure do to us. if only we respond to it well.

;))