Tuesday, February 17, 2009

Kapan aku mahu Tender Resignation Letter?

Alhamdulilah..last week aku done medical check up. HR from that company sibuk suruh aku tender resignation letter....tapi aku decide tunggu lepas aku sign offer letter baru aku proceed bagi bos resign letter.

Mengikut perbualan kami melalui telefon, suppose start join them on 16th March, and suppose aku bagi resign letter semalam, tapi offer letter tak siap lagi so camner aku nak tender resign letter kan? Kalau apa2 hal......tak jadi ambik aku nanti kes naya lah pulak.

So,conclusion better tunggu offer letter dari diaorg dulu.Lagipun bos aku pun dah tahu aku nak quit, so boleh kawtim dan habis kan dulu AL aku di sini.

Hopefully Allah will help me ease anything at the new workplace...amin..

***Company aku sekarang planning to cut cost . Semua staff any level cut salary 15%.Banyak dongggggg....ada ura2 nak retrenced staff juga.memang kritikal nie.cepat2 lah aku cabut dari sini.

7 comments:

weeda said...

Roha..congrats dapat keje baru..keje kat mana nanti??kesian abang mus lunch sorang2 nanti hehehe

Nur said...

hrp2 dptlaa mamaaina offer letter secepat mungkin..company sy pun nk terminate org ni..name list da ada, tinggal nk announce jer, w/pun namaku tiada,x tau lg in future.. takut wooo...

Yan said...

sila tunggu offer letter dulu.. you made the right decision :)

all the best keje kat tempat baru nanti..

mamaaina said...

ida,
nanti aku habaq kat mana ya.ala abg mus nie member bersempah...aku takder pedulik hapa dia. lagipun dia dah transfer other unit.


Nur,
tulah pasal, call diaorg ltter offer tu dah cuma exec. director tak sain lagi.
tawakal jer lah...insyaAllah ada rezeki lagi tu kat situ.

Cik yan,
nasib baik bos kat sini boleh kawtim, dpt jer offer letter boleh lah tender resign letter . kalo tetiba jer depa cancel tak nak ambik kalo resign letter dah hantar tak ke haru biru nanti.
TQ

intanmaria said...

roha..

tahniah..!
keja elok2 tau kat tempat baru..

=D

Mrs Noba said...

congratulations dapat kerja baru...
dalam keadaan ekonomi tak menentu nih, do make a wise choice.
insyaallah..moga2 Allah permudahkan semua urusan :)

mamaaina said...

kak intan n mrs noba,

thanks..semoga dipermudahkan segala urusan ..Amin