Tuesday, January 6, 2009

Sudah Bosan

Sudah Bosan?
Bosan aper erk?
Sudah bosan makan luar....selalunya balik kerja mesti pening nak makan apa..kalo mood malas masak datang...sonang citer makan kedai jer lah jawabnya.

Tapi....tetiba jer...bila masuk tahun baru nie...macam tak selera nak makan kedai dah...sejak dua tiga hari nie berhempas pulas dah aku di dapur..rasa puas...walaupun masak just simple2 tapi lagi sodap dari makan kat kedai.
Ntahlah...tetiba nafsu makan kedai aku hilang.....rasa macam semua tak sedap.

Sekarang nie tgh pening , balik jap lagi nak masak apa?

come..
come..

Idea....

4 comments:

wanie said...

kalau makan luar selalu pun bosan jugak kan..masak sendiri lagi puas..lagi2 kalau tgk anak dan suami makan bertambah2

intanmaria said...

=D
agree with u, roha..

em, rite now, akak rajin cari resipi kat net..
print and bind jadi buku..

tapi the probleme nya, if masak lauk tuh gak..

hahahahahahhaha

mamaaina said...

Wanie,
betul tue...masak sendiri lagi puas...lagi2 bila tukang makan tu laju jer makan nyer

kak intan,
memang cari resepi memang rajin,time nak masak tu nak tgk buku pun tak sempat..pusing2 lauk yg sama jer..hahaha

NUR said...

mamaaina..
mmg pueh ati masak sendiri w/pun penat..

lgpun kalu mkn kt luar x leh tambah..kt umah,ha bersilalaaa laki aku tu makan..hehehe