Thursday, March 18, 2010

Long Cardigan


Aku memang dah lama mencari long cardigan nie, mcm sesuai jer digunakan untuk bf kat tmpt public.....nak cari kat shopping mall..huhu..mls thp gaban bila bwk budak2 nie,hari tu pi jusco kejap pun dah huru hara tu baru 2 org.

Survey punya survey jumpa pulak kat sini , nasib baik ada satu yg still available,aku pun rembatlah....

Bercerita tentang shopping mall , last week kami ke Jusco IOI, bila Mr Hubby keluarkan stroller utk letakkan Aleeya, Aina terus melompat masuk dlm stoller tu .(memang stoller dia pun), huhuhu...letih lah macam ni,pujuk Aina tak jlan punya sebab dia memang malas nak berjalan lagi2 bila ada stroller.....

Last2 masuk Jusco rembat lagi satu stoller(yg bertanda sales,murah dan selesa utk baby jer aku rembat).
Ha! ambik kau penuh bonet kereta Mr Hubby, stroller Aina tu ok lagi..baru beli last year time dia gedik malas nak berjalan, kalau dia ok lepas nie aku nak let go je stroller Aina tu,buat semak jer byk2 .

Yg satu hal lagi, Aina memang byk buat hal hari tu,aku hilang dari pandangan jer, dia duk jerit mama!mama! , huh kuat giler...mcm org hilang mak dlm Jusco tu....smpi bilik BF tu pun dia nak buat mcm rumah dia.

Penat seh..bwk dia pi shopping sekarang...nak mencuci mata jgn harap lah....hari tu yg penting2 jer kita org beli......

Aku yg beli kasut nie pun...sekali test terus grab takder nak try2 kasut lain dah..laju jer....beli pampers terus capai...xde nak belek2 hega pampers lain , bila Aleeya dah meraung, bila Aina dah menjerit2 nak makan..nak makan..jadi haru seketika.

Tak kosa aku nak lepak makan dlm Jusco tu last 2 tapau jer makan kat rumah .Aman.

Huh, 1st timebawak 2 org kanak2 bershopping dah huru hara, sampai Mr Hubby fobia...nak bwk depa lagi.

##update

Yeah!!! dah sampi..canteqqq sgt..tq



7 comments:

Zety Zin said...

memang boleh haru biru dibuatnya kan. dulu-dulu masa imran suka membuat aksi 'malas-nak-jalan' asyik la kena dukung dia je. stroller memang jarang bawak. huu patah pinggang!

Ealyie said...

ahahahaha..
alah bisa tegal biasa beb..
Lama2 nanti ko bole ke cope dgn situasi begitu.. ;)

rohaadam said...

Zety,
haru memang haru,aku rasa kat Jusco hari tu family aku lah yg paling kecoh,tgk org lain bwk anak berduyun2 pun cool jer.

Ealyie,
tu lah 1 st time kot,tu sebab jadi cam gitu..lama2 nanti master lah kot handle budak2 nie.

Sayang.Ibu said...

btol ely ckp tu beb, ku pun mula2 dulu rasa mcm horror jer.. tp skang mmg dah jadik aktiviti kami anak beranak merambu bersama2. btw..cardigen itu sgt shanteq laa beb

rohaadam said...

hihi...memang menguji kia budak2 ni...mencabar thp ke poweran(bhs apa nie?) kita.
hari tu nmpk org pkai cam canteq jer...tu yg berkenan dihati ku.hihihi

knv said...

kat sini memang banyaakkk cardigan macam tu. tak terpikir pulak nak beli hihihih :P

rohaadam said...

sis,
blh orderkan...hihi