Saturday, January 5, 2008

Home Sweet Home

Yups...hari nie tak kuar pi mana2 just relax kat rumah n main puas2 ngan Aina...lagi pun dia bukan sihat sangat hari nie...badan panas sikit...malam tadi panas gak dalm 38.2 darjah terus sumbat ubat kat poo poo dia terus down sikit panas tu...
Tadi pagi gotong royong ngan hubby bersih kan rumah nie...cam terasa duk umah baru lak...semua furniture kitaorg tukar tempat...tukar permandangan sikit...satu rumah aku aku mop hari nie..waaaa...rajinnya aku.......
Baru terasa aman duk umah nie...sedap mata memandang...sejuk rasa.......tengok umah aku teratur semua barang...yelah...weekdays mana lah aku sempat nak wat cam nie segala......hari2 cuti nielah rumah aku nie berseri2....

Aina biasa lah dengan toys n books dia tu...w/pun demam sikit tetap tak reti diam...dan asyik nak mengempeng jer....pantang aku duduk...terus duk kat riba selak2 baju mama dia nak nenen...dah pandai dah lay down sendiri atas riba aku nak mintak nenen.....nak..nak...tu lah ayat power dia skg...dia sebenarnya dah boleh dah berjalan tadi dah 5...6 langkah aku tengok tapi lepas tu terus duduk takut lagi kot..tak per Aina slow key baby!!!

Nie kejer aku tengah boring da...But I like it!!


Your Body Image is 8% Unhealthy, 92% Healthy



You have a great body image. You know that no one looks perfect, and you're happy the way you are.

Also, you don't judge other people on their looks... and it helps them feel better about their own bodies!

7 comments:

mamadanish said...

Danish puntak sihat sgt la:(
kesian

mamaaina said...

mamadanish..
tu lah badan dia sekejap panas sekejap ok..risau jugak....nie..rasa cam nak tumbuh gigi lagi sebab dia nie time nak tambah gigi jer sure demam..

Joshua said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mamadanish said...

danish pun demam gak sikit ari..thg2 gig bwh nak tumbuh lagi 2 btg:)

mamaaina said...

mamadanish..
danish dah start berjalan ker?Aina penakut betui...baru 4, 5 langkah terus duduk...tapi kat nursery pengasuh cakap dah start jalan...pelik betul..kat rumah nengada pulak..

Nur said...

Tu demam nk b'jln la tuh..Yana da jln da...tp terkengkang2 lg..hari ni br nk gi cucuk yg setahun nyer..ahaks!

kuireena said...

mamaaina,

thaqif pun macam tu gak dulu masa nak belajar jalan. kat rumah langsung taknak tunjuk skill, tp kat rmh babysitter nak plak dia berjalan jalan.

hmm.. kenkadang rasa sedih gak coz bbsitter yg nampak dulu perkembangan baby kita,tapi apa boleh buat la..dilemma working moms.