Wednesday, January 30, 2008

Planning( 1 Feb n CNY )

On 1st Feb, biasa lah kan Federal Day..just wanna to list down PH planning...
On Federal Day...Friday till Sunday we decided to go back to hubby hometown "Tasek Gelugor,Penang"...lagipun masa mak dia balik from Mecca hari tu kitaorg tak balik pun...tulah sebab kena balik nie...mak dia dah dok bebel kat dia...anak mami lah katakan.....ishhhhh.
Ada can lah aku ajak hubby pi merayau kat Island....boleh shopping moping skit...

Never mind lah...coz aku dah plan oledi to go back my hometown (Gemas) pulak on CNY...hahahha....hubby on jer...maybe on next Friday kitaorg bertolak..coz on 1st CNY....collect angpow maaa...our friends suruh pi beraya rumah depa....mak aku pun dah bising last balik raya haji hari tu...bukan aper sebenarnya nak tengok cucu lah tu...lagi2 Aina dah berjalan..excited lah depa.

P/s : susah betui kahwin "Utara Selatan" nie..boleh pokai kitaorg kalo every month kena balik....

5 comments:

Fid said...

hubby kita sekg laaa....dok kat mn?
kg hubby saya betoi2 depan itu akuarium ke apa ntah

mamaaina said...

fid,
ntah lah tak pass lagi selok belok sana...tp umah dia kat SPU(seberang perai utara) betui2 opposite sek men Bakti...akurium mana Fid?

mamadanish said...

i org penang tapi kawin pulak ngan org tganu..
cinta utara-timur..lagi tensen..dah la highway gerik penang tu teruk..mmg azab la esp during raya cos kena travel tganu-penang..masa bercinta tak pk pulak ..hehhehe

mamaaina said...

mamadanish...
tu lah time bercinta konon tak nak cari yg dekat2 lagi2 se kg. bila kahwin..fuh...nak balik kg, dua2 kena balik..lagi2 dua2 anak emak...

Fid said...

sek men bakti tang mn plak dah...
aiyaaa

kg hubby tak jauh la dr pekan tasek gelugoq tu....

akuarium apa ntah..sebenarnya den pun dah lupo lama tak balik ahaks