Tuesday, November 25, 2008

Amukkan di Dapur

Gang...sad story nie..

Alkisahnya semalam ntah angin mana yg datang....tiba2 mood ingin membuat puding karamel tercetus. Tambahan pulak, Mr Hubby yang request...

So,balik jer keje....ambik anak dara tu...usung sekali pi SPEED Supermarket..cara barang2....

Ok set...cantik ..semua brg ada..

So..sampai jer rumah.....terus masuk dapur....1st : Aku masak untuk makan malam lah...alah cincai2 jer..Mr Hubby tak nak makan nasi ...so ...aku buat Sandwich Sardin + egg mayo (utk Aina).Ok settle makan malam...yg begitu simple...

so,lepas Maghrib bermula lah episod sadis tu, 1st : aku buat gula hangus...ok cantik jer perang dia...ku pukul2 telur and gula...ok......cantik jer sebatinya...

DAN.....apabila susu ku ingin campurkan dgn vanila essence....aku pun buka lah botol tu dan tuang tanpa sebarang syak wasangka....HUAAAA..rupa2nya aku tuang tu bukan vanilla tp pewarna MERAH....tension giler aku macam mana lah boleh salah ambik...ke mata aku yang kero......dan susu tu betukar jadi pink color..

Datang lah pulak si anak dara tu...mengacau...dia buka tutup botol fresh milk ....yg ada saki baki lagi dan dituangkan ke atas lantai....lagi lah aku hangin....terus lah jadi perang dunia ke3 kat dapur...

So.....aku cancel semua malas nak buat...barang semua aku sumbat balik dalam peti sejuk......gara Vanila Essence boleh mood aku terus hilang........gilos betul kan.

7 comments:

sayangibu said...

alahaiii..rusak mood mamaaina yer...tulah kan,kalo mood masak tgh menggebu2,bila ada spoil sket pun abih rusak binasa mood ittew. tak apa lah...cuba lagi di lain masa ye..

Mommy Lyna said...

ish aina ni nak kene babap ni hehe.

bis tu pe jadi ngan karamel mamaina?

mamaaina said...

sayang mood,
mood yang meluap terkandas ditengah jalan...mr hubby geleng kepala jer......gelakkan ada.

mommy lyna,
karamel tak jadi..huhuhu......malas nak buat...last2 malam tadi bertukarjadi kuih apam...yg paling senang citer.....jauh betul bunyi nyerkan.....buat karamel yg jadi apam....:-((

arina said...

apam pun sodaappppp!

:)

muhaiyom said...

salam..hai..saje jenjalan g blog ke blog..jumpa blog ni..menarik...btw..salam perkenalan dari mama afiq..

mamaaina said...

SIS,

Apam pun apam lah....janji boleh makan.

Muhaiyom,

Thanks sudi singgah...salam kenal...dari sy.....singgah2 lah selalu..:-))

muhaiyom said...

re=hi...tima kasih atas kunjungan balas..akan ku selalu berkunjung ke blog ini...hehehe