Monday, March 30, 2009

Serba Salah

Letter of Offer dari SPA dah selamat aku terima. Nasib baik this coming Thursday aku apply unpaid leave untuk exam di Uniten so lepas exam boleh aku rush for medical check up. Any idea, sesapa yg pernah buat medical check up untuk gov, kat mana ye senang nak buat?
So,sekarang just tunggu surat untuk tarikh lapor diri dari Kementerian Belia & Sukan je.

Apa yang membuat kan aku serba salah yelah...kan aku baru je start 2 minggu kat tempat baru nie....macam mana lah nak hantar surat resign. Ish serba salah tau..kesian kat depa......nasib baik under probition lagi..so boleh notis 24 hours.

Lagi satu yg dok bermain dalam otak fikiran aku nie yerlah..tempat posting..kalo Putrajaya oklah...tapi kalau jauh terpaksalah berkorban kan....lagipun aku mungkin aku ditempatkan di IKBN sebabnya tugas aku yg hakiki ialah memberi latihan dalam bidang yg sepatutnya. Maksudnya...masa aku di temuduga dulu depa inform kat aku mungkin aku akan jadi trainer dalam kursus pramusaji dan F&B di IKBN. Sebabnya, bersesuaian lah dgn apa yg aku study kat UiTM dulu Hotel Management. So, di Malaysia nie hanya ada 3 IKBN shj yg menjalankan kursus nie iaitu IKBN Alor Gajah, Kuala Kubu & Miri. Harap2 dapatlah yg dekat.Amin.Doakan aku yer semoga dipermudahkan segala urusan.

1

8 comments:

arina said...

congrates! i vote the gomen!! :P

weeda said...

Roha..tugas ko tu melatih apa nanti? Aku rasa Diaorang pon paham la..kalo ko dah dapat best offer tak kan nak tolak

mamaaina said...

sis,
TQQ....i pun vote for gov :-))

ida,
aku as pen. pegawai latihan..macam ngajar juga..bidang pramusaji n F&B..ko ingat tak kelas dining kita dulu...kat uitm....ngajor diaorg serve lah.

weeda said...

ooo bestnya..ajar serve dan dapat makan tak ni?hehehe...teringat plak dolu2..rindu la plak

mamaaina said...

tulah...best jugak..bila difikirkan bidang tu yg pernah kita belajar dulu...cuma skg tgh risau tang posting jer...

weeda said...

terer ko ingat lagi ek..hehehe..harap2 dapat yg dekat la kan..nanti jauh2 cian Aina

intanmaria said...

congrates roha..
atlast dear...u got the gomen line..

btw, welcome to the club..
gomen servants..

mamaaina said...

Ida,

harap2 dapat lah tempat posting yg dokat...tu lah risau gak tentang dia nanti...nak cari taska baru nak ke dia?

kak intan,

thanks....alhamdulilah rezeki.