Tuesday, March 15, 2011

Bila Penyakit ni Datang,Memang Serius !

Tetiba tadi datang idea...nak buat nasi goreng ala-cincai untukbawak ke office pagi esok (Kafetaria tutup...student cutikan!Malas nak keluar pi cari breakfast) So,dengan semangat waja saya pun  keluarkan lah bawang putih,ikan bilis & cili padi untuk di tumbuk.Erm...letak sat kat tepi dulu...settle kan kain yang tak bersidai lagi, bag baju nursery budak2 ni & baju untuk melaram esok.Ok done ..kerja2 yg wajib tu....so masuk balik dapur!

Tapi...ntah macam mana mood yg berbunga2 tadi nak menumbuk bahan2 tumis esok pagi....berlalu macam tu jer.Apalagi..penyakit yang saya memang anti tu dah datang menyerang.Sebabnya,saya tengok ada 3 kotak frozen pizza dalam freezer yang tak terusik lagi.Automatik menu esok pagi bertukar!!!!!!!!!!! Heat up jerlah Pizza tu kan..settle masalah...tak yah saya nak tunjuk rajin goreng nasi.Ye tak!

Sendiri faham jerlah ye..penyakit apa! Susah nak elak kalau penyakit tu tetiba muncul....:-P

3 comments:

Adzriel AB said...

he..he.. ingat nak merasa nasi goreng kampung dah tadi..

ariana's said...

Penyakit tu, makin kerap menyerang Akak sejak terjun kedunia blog ni hehe..Kena pandai2 balance lah lepas ni..:)

rohaadam said...

adzriel : merasa dalam mimpi jerlah sat lagi..hihihi

ariana: penyakit tu kalau dtg menyerang...nak lari pun tak sempat..