Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU


Hai,semua terutama buat Mr Ben Ashaari. Rasanya ni lah pertama kali saya turut serta dalam aktiviti blogging selepas 2 tahun tenggelam timbul mood untuk update blog.

Saya, ibu kepada dua orang puteri Nur Aina Sarah Mustaza (5 Tahun) dan Nur Aleeya Yasmin Mustaza
 ( 1 tahun). Seorang yang simple dan gila2 bila datang time mood tak betul tu. Bekerja dan menetap di Melaka sebagai seorang pendidik. Berjauhan denagn MR Hubby dalam erti kata lain weekend Husband Wife.Apa nak buat tuntutan kerja.

Kenangan Manis?
Terlalu banyak saat-saat indah bila bergelar ibu ni.Melihat anak membesar di depan mata adalah sesuatu yang terindah dan manis bagi saya. Setiap detik setiap saat adalah amat berharga. Tanpa mereka di sisi seolah-olah satu kehilangan besar.

Kenangan Pahit?
Alhamdulilah, sepanjang bergelar seorang ibu, tiada sesuatu yang terlalu besar menduga saya.Cuma..bila ditempatkan mengajar di sini dan terpaksa berjauhan dgn Mr Hubby amat menguji perasaan saya. Tugas membesarkan anak-anak menjadi lebih sesuatu yang mencabar. Bila anak2 tidak sihat / demam , atau saya sendiri yang tidak sihat..maka berlaku lah drama air mata bila setiap kali mengadu nasib di telefon.(serius funny okey..bila diingat-ingat semula)

Kata-kata khas buat suami tercinta.
Terima kasih segala-galanya....kerana sanggup bekorban masa & tenaga. Gigih ulang-alik setiap minggu untuk bersama kami di sini.Sanggup bersabar dengan kerenah saya .......dan yang penting walau apapun saya tetap setia di sisi awak susah senang kita bersama. Semoga cinta kita sampai kehujung nyawa!!!!!!!!!!!

Buat anak-anakku dan insan2 yang bergelar anak.
Jadilah seorang insan yang dapat membahagiakan ibu bapa. Ingatlah...setiap titik peluh membesarkan kamu adalah tidak ternilai harganya.Hargailah setiap detik dan saat bersama. Semoga bila ibu bapamu tiada di dunia ni.....kamu akan merasai hembusan nafasnya walaupun jasadnya tiada disisi.

Harapan Buat Nur Aina Sarah & Nur Aleeeya Yasmin
Semoga anak-anak ku ini berjaya dunia akhirat. Doa mama sentiasa mengiringi perjalanan hidup Aina & Aleeya. Jangan kecewa bila gagal tapi bangkit teruskan perjuangan.

Buat Gadis di luar Sana
Sekali melangkah,melangkahlah ke jalan yang lurus. Bila terpesong,bayangkan wajah IBUMU!

Sekian,dari hati saya yg cukup ikhlas bila bicarakan tentang ANAK!
MamaAinaAleeya


15 comments:

Cikgu CTE said...

selamat hari wanita...

menjelajah dr blog encik ben..

selamat berkenalan

rohaadam said...

Cikgu CTE ,selamat hari wanita juga,Thanks sudi singgah sini...salam perkenalan :-)

rizaros said...

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

rohaadam said...

rizaros,
thanks to visit yer..salam p'kenalan juga :-)

Fuuyooh said...

salam, selamat hari ibu.. aik.. betol ke ni hari ibu..hehe dtg dr blog abg ben

Novelgurl said...

Salam singgah dri blog En.BA =)

ariana's said...

Salam prkenalan. Jelajah dari segmen Ben juga..Moga jadi ibu cemerlang dunia akhirat.

nurie said...

Salam kenal...jenjalan dr blog Mr. BA.
Nk kenal2 ngan mama2 blogger..
i follow

http://www.mummy-nurie.blogspot.com/

atie @ ejay said...

salam kenal..
singgah dr blog en.ben:)

syuwai said...

moga terus berbahagia hingga akhir hayat ^^

singgah berkunjung dari bl0g en. ben

Diari-Selebriti-Mama said...

ziarah dari segmen BA.slmt bknalan.
nice blog!dah follow^^
aina sangat comel! :)
jemput ziarah sini
http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

shah-kayrul said...

salam kenal..tejah dari blog ben & follow

PJJ's mama la nie...

rohaadam said...

Thanks pada semua yg sudi terjah di sini,insyaAllah sat lagi saya terjah pulak blog2 anda yer :-)

Salam perkenalan semua.

pRiNCe said...

"nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

SELAMAT BERKENALAN YE...
sy blogger baru...
:)

cik ayin said...

datang dari belog BA :)