Monday, March 14, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA


Cinta! (Mr Ben punya angkara ni..so bersepah2lah entry jiwang hari ni)
Bila membiacarakan mengenai cinta serah pada kaum perempuan yer..taulah kami kupas isinya :-)

1.LELAKI pilihan anda ?
Sudah semestinya insan yang bergelar suami saya sekarang. Saya terima seadanya siapa dia.


2.Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?
YUPS! Takkan perempuan je kena sexy kan! Tapi sexy tu tak semestinya lahir dari pemakaian kita / fizikal....bila Lelaki masakkan,suapkan dan mengambil berat tentang kita, bagi saya tu kira sexy apa! Sexy Emosi!

3.LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
Majoriti lelaki akan berjanji sehidup semati KETIKA Bercinta! Berkorban apa sahaja (lagi2 masa time nak mengurat kan!) ----> Selepas miliki cinta? Bukan semua lelaki mampu mengotakannya...so bersyukurlah kita sekiranya suami kita sekarang sanggup bersusah payah..sehidup semati hingga hujung nyawa demi kita & anak2.
4.Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
Sukar untuk menggambarkan perasaan sekiranya Terpaksa Bermadu. Bukan sebab terpaksa berkongsi kasih,tapi lebih kepada perasaan yng sukar untuk ditafsirkan (bg sayalah).


5.Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
Face to face selepas saya sahkan sekiranya benar hubungan itu.Sekiranya betul....pandai2 lah dia buat pilihan terbaik.Kalau masa tu belum berkahwin......BYE BYE jerlah & no no turning back walau dipujuk rayu(dan saya pernah buat dulu yer). Tapi bila dah berkahwin---->situasi tu mungkin berubah.

6.LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?
50-50. Zaman la ni....masing2 mudah dipengaruhi. So,berjaga2lah kita....kuatkan benteng keimanan diri sendiri.

7.SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
Perempuan ! Sebab saya adalah wanita. Saya tahulah tahap mana kesetiaan saya!

8.Apakah anda seorang yang mudah cemburu?
Saya tak mudah untuk cemburu..tapi sekiranya cemburu tu wujud dalam diri ini ----> mungkin sesuatu yg paling worst telah berlaku dlm hidup saya.

11 comments:

fyna said...

huhuhu...tak sempat lagi nak join segmen abg be nih..



jom singgah n follow belog saya..
klik2 ape yg patot kt belog kamoo...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

rohaadam said...

tq yer sudi singgah sini

solo molo said...

macam-macam japawan ada...
ser0nok baca...


salam ziarah dari segmen soal hati En Ben...

rohaadam said...

salam juga :-)

Dekcik said...

jom kite bertukar pendapat =)
dari blog abg ben

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Dekcik said...

jom kite bertukar pendapat =)
dari blog abg ben

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Fuuyooh said...

sua sue gud morning.. sua sue gud morning.. istimewa raja.. hehehe

salam kenal..

sekamar rindu said...

salam...

suka bace entri ni...

ada juga lelaki yang lebih setia tau..:)

*folo ur blog

http://sekamarrindu2009.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

rohaadam said...

Dekcik/Fuuyoh/Sekamar Rindu :
Tq...will terjah ur blog

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya jugak!
http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

rohaadam said...

mas : nanti saya terjah blog u yer :-)